GÖRÜNTÜLÜ

Nisêbîn’de halk şöleni: Belediyemizi yeniden biz yöneteceğiz

Nisêbîn’de düzenlenen halk şöleninde konuşan, DEM Parti Nisêbîn Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülbin Şahin Dağhan, “Nusaybin'i hep beraber eski günlerine kavuşturacağız, el ele yeniden Nisêbîna Rengîn yapacağız" dedi.

YEREL SEÇİMLER

31 Mart seçimleri için hazırlıkların tamamlandığı Nisêbîn’de DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan’ın katılımı ile halk şöleni ve yürüyüş düzenledi.

27 Mayıs Caddesi'nde toplanan kitle, Şirin Sokak'ta bulunan DEM Parti Kadın Seçim Bürosuna kadar meşaleler eşliğinde yürüdü. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş, halkın katılımı ile sokak sokak büyüdü. Yürüyüş esnasında sık sık "Bijî Berxwdana Zindanan" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.

Seçim bürosu önünde Nisêbîn halkına seslenen DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan, "Bu seçim sıradan bir seçim değil, her şeye rağmen barışta ısrar eden Kürt halkı ve ölümü savunanlar arasında bir seçim olacak. Kayyum ve talan zihniyetini Kurdistan'dan söküp atmak için 31 Mart'ta sandıklara gireceğiz ve oy kullanacağız. Tecride, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşı tavrımızı koyacağız. Halkımızın bu kararlılıkla sandıklara gitmesini ve oylarına sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.

DEM Parti Nisêbîn Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülbin Şahin Dağhan ise, "İki dönemdir Nusaybin’de halkımızın iradesine kayyum atanıyor. Kayyum rejiminin bizlere neyi reva gördüğünü hepimiz biliyoruz. Halkımız her şeyin en iyisini ve en güzelini hak ediyor. 31 Mart'ta kayyumları göndereceğiz ve belediyemizi yeniden biz yöneteceğiz. Sandığa gidip oy kullanmak kadar o sandıklara sahip çıkmak da çok önemli. Nusaybin'i hep beraber eski günlerine kavuşturacağız, el ele yeniden Nisêbîna Rengîn yapacağız" dedi.

Renkli görüntülere sahne olan halk şöleni, çekilen halaylarla son buldu.